Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spitskoolstamppot met appel en gehakt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spitskoolstamppot met appel en gehakt
Stap 1
Verhit in een ruime (kook)pan de roomboter. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 5 min. rul. Voeg de ras el hanout toe en bak nog 1 min. Schep het gehaktmengsel uit de pan.
Stap 2
Doe de aardappelen, spitskool en appelblokjes in de pan. Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat. Kook de aardappelen met de spitskool en appel in 15 min. gaar.
Stap 3
Giet de aardappelen met de spitskool en appel af. Schenk de melk langs de rand in de pan. Stamp tot een grove, of naar wens fijnere, stamppot.
Stap 4
Schep het gekruide gehakt door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie836 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten91 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd17 g