Spinaziestamppot met vegaballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinaziestamppot met vegaballetjes
Stap 1
Kook de stamppotaardappelen in 14 minuten gaar in een pan water met zout en giet af. Pel intussen de uien en snipper fijn.
Stap 2
Verwarm een steelpan met 1 el boter en fruit de ui. Voeg 250 water en de halve groentebouillontablet toe en breng aan de kook. Voeg de currysaus toe en roer los. Voeg de allesbinder toe en laat een paar minuten op laag vuur inkoken tot een gebonden jus.
Stap 3
Verwarm een koekenpan met 1 el boter en bak de vegaballetjes goudbruin volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 4
Snijd intussen de kaas in kleine blokjes van 0,5 cm. Voeg 2 el boter (evt. 25 ml verwarmde melk) en mosterd toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Stap 5
Voeg de spinazie in porties bij de puree en laat slinken. Schep er de kaasblokjes door en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Houd warm in de pan met deksel. Serveer de puree met de vegaballetjes en jus.