Spinazielasagnerol
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazielasagnerol
Stap 1
Schenk 100 ml water in een grote pan. Voeg de spinazie toe en laat de blaadjes afgedekt op half hoog vuur slinken, schep regelmatig om. Laat de spinazie daarna in een vergiet uitlekken. Druk al het vocht er goed uit.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kruiden fijn. Meng in een kom ¾ van de hüttenkäse met ¾ van de geraspte kaas, eieren, kruiden, wat zout en versgemalen peper. Schep de spinazie erdoor.
Stap 3
Halveer het lange lasagnevel. Leg de stukken in de lengte naast elkaar op de doek of het bakpapier, laat de stukken elkaar 2 cm overlappen. Bekleed de lasagne met de plakjes achterham. Verdeel de spinazie erover, laat aan de korte kanten ca. 5 cm vrij. Leg aan een korte kant 8 cherrytomaatjes op gelijke afstand op de spinazie.
Stap 4
Rol vanaf deze smalle kant de lasagnelap stevig op. Het helpt om tijdens het rollen de doek of het bakpapier aan deze kant om hoog te trekken. Leg de rol in de braadslede.
Stap 5
Bestrijk de bovenkant van de rol met de rest van de hüttenkäse, strooi de rest van de geraspte kaas erover en druk er tomaatjes in. Dek de braadslede losjes af met aluminiumfolie. Bak de lasagnerol een richel onder het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
Stap 6
Verwijder het folie en laat de lasagnerol in nog 10 minuten iets kleuren. Laat de rol uit de oven 10 minuten rusten en snijd daarna in 4 porties. Lekker met een frisse salade.