Spinazieflensjes met kipsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazieflensjes met kipsalade
Stap 1
Breng het water met een half bouillontablet de kipfilet langzaam aan de kook en verwarm 15 minuten op laag vuur tot de filet mals en gaar is. Kook intussen een ei in 8 minuten bijna hard. Laat het ei schrikken, pel het en prak in een diep bord heel fijn tot lichtgele mimosa. Schaaf de courgette in dunne spaghetti.
Stap 2
Neem de kipfilet uit de bouillon en trek het vlees op een plank met twee vorken uit elkaar. Meng het vlees in een kom met mayonaise, zout en peper tot een salade.
Stap 3
Doe de melk en spinazie in de blender en meng alles al draaiend op de hoogste stand tot een heldergroene melk. Voeg 3 eieren, een snuf zout, bloem en 2/3 van de gesmolten boter toe en meng alles tot een glad beslag.
Stap 4
Verwarm een klein beetje boter in de koekenpan. Schenk er een juslepel beslag in en laat dit al draaiend over de panbodem uitlopen. Bak tot de bovenkant droog is. Keer het flensje met behulp van een spatel en bak ook de onderkant goudbruin. Bak zo tenminste per persoon een grote flens. Houd de flensjes warm op een bord onder een groot deksel.
Stap 5
Spreid de flensjes uit en verdeel er courgettespaghetti over. Schep de kipsalade erop en strooi het fijngehakte ei met wat bieslook erover.
Aanvullende benodigdheden
- - spiraalschaaf of Julienneschaaf
- - blender of staafmixer
- - koekenpan 24 cm
Voedingswaarden
- Energie485 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten24 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd13 g