Spinaziebagel met zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinaziebagel met zalm
Stap 1
Bak de bagels volgens de aanwijzingen op de verpakking in een voorverwarmde oven.
Stap 2
Kook de eieren in 5 minuten zacht en laat schrikken onder koud stromend water.
Stap 3
Snijd de bieslook fijn. Rasp de schil van de citroen. Roer in een ruime kom de verse roomkaas los met de mierikswortel, 0,5 el citroenrasp en 3 el bieslook. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 4
Verhit een koekenpan met de olie en voeg de spinazie hand voor hand toe op middelhoog vuur tot deze slinkt.
Stap 5
Pers de citroen boven de spinazie uit. Schep vervolgens de kappertjes erdoor. Giet eventueel vocht af. Breng op smaak met versgemalen peper.
Stap 6
Pel de eieren en halveer ze. Halveer de bagels en bestrijk met het roomkaasmengsel.
Stap 7
Beleg de bagels met spinazie, gerookte zalm en een ei. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - fijne rasp
Voedingswaarden
- Energie593 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten44 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd12 g