Spinazie-sformato met spicy gremolata
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazie-sformato met spicy gremolata
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de spinazie met 1 eetlepel water circa 2 minuten op middelhoge stand in een koekenpan tot de spinazie geslonken is.
Stap 2
Hak de spinazie fijn en laat vervolgens goed uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de helft van de knoflook 1 minuut op een lage stand.
Stap 3
Voeg toe aan de spinazie. Meng de spinazie met de ricotta, pecorino, het ei en een snufje nootmuskaat. Vet 4 muffinvormpjes in met de rest van de olie en bestrooi royaal met het paneermeel.
Stap 4
Giet het spinaziemengsel in de vormpjes en bak circa 15 minuten in de oven, tot de sformati gaar zijn. Hak intussen de rest van de knoflook, citroenrasp, peterselie en rode peper samen fijn.
Stap 5
Neem de muffinvorm uit de oven, maak de randen een beetje los met een mesje en keer direct om. Leg op elk bord 1 sformato met de bovenkant naar beneden en schep een streep spicy gremolata ernaast.
Stap 6
Garneer met wat spinazie, bestuif met paprikapoeder en besprenkel met olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie120 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten4 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd2 g