Spinazie met kaascroutons
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazie met kaascroutons
Stap 1
Extra benodigdheden: bakplaat bekleed met bakpapier.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 3
Snijd het brood in blokjes en meng ze in een kom met de olie en geraspte kaas.
Stap 4
Verdeel dit mengsel over de bakplaat en bak de croutons in de oven in vijftien tot twintig minuten goudbruin.
Stap 5
Schenk twee eetlepels water op de bodem van een grote pan.
Stap 6
Voeg de spinazie zak voor zak toe en druk wat aan.
Stap 7
Doe de deksel op de pan en laat de spinazie eerst op hoog vuur slinken.
Stap 8
Schep regelmatig om, zodat ook de bovenste blaadjes slinken.
Stap 9
Neem, als alle blaadjes geslonken zijn, de pan van het vuur en laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken.
Stap 10
Druk er zo veel mogelijk vocht uit.
Stap 11
Smelt de boter in de pan en roer de kerriepoeder erdoor.
Stap 12
Schep ook de spinazie erdoor en warm de groente even door.
Stap 13
Schep de spinazie in een schaal en strooi de kaascroutons erover.
