Spinazie-citroenrisotto met gerookte makreel
Ingrediënten
Bereidingswijze Spinazie-citroenrisotto met gerookte makreel
Stap 1
Verdeel de makreelfilet in stukjes en snipper de sjalotjes. Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan. Fruit hierin de sjalot 5 minuten. Voeg de risottorijst toe, schep goed om en laat rijst in enkele minuten glazig en goed heet worden.
Stap 2
Zet het vuur middelhoog, giet de wijn in de pan en laat bijna volledig verdampen. Schep 2 soeplepels hete bouillon in de pan en laat de bouillon al roerend opgenomen worden door de rijst.
Stap 3
Houd de bouillon op laag vuur tegen de kook aan. Blijf bouillon toevoegen en roer tussendoor steeds tot het vocht is opgenomen. Ga verder tot de bouillon op is en de rijst beetgaar.
Stap 4
Voeg het citroensap toe, schep om en draai het vuur uit. Schep de Parmezaan, de citroenrasp, de babyspinazie en de stukjes makreel erdoor en laat de risotto 5 minuten rusten.
Stap 5
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Bestrooi eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie600 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten61 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
