Spies mixed grill
Ingrediënten
Bereidingswijze Spies mixed grill
Stap 1
Snijd de biefstukken elk in 6 stukken Meng in een diep bord ras el hanout en 1½ eetlepel olijfolie en schep de biefstuk erdoor. Laat 1 uur marineren.
Stap 2
Halveer de plakjes ham in de lengte en hak de oregano fijn. Snijd de kipfilet in 8 stukken en wikkel elk stuk in een plakje rauwe ham. Meng het gehakt met oregano en wat zout en peper, kneed goed door en vorm er 8 balletjes van.
Stap 3
Snijd de citroenen elk in 4 parten en de courgette in 16 plakken van 1 centimeter.
Stap 4
Steek de ingrediënten als volgt aan de spiesen: biefstuk, citroen, gehaktbal, courgette, kip in ham, courgette. Herhaal deze volgorde, eindig met biefstuk. Leg de spiesen op een schaal en zet deze tot gebruik in de koelkast.
Stap 5
Laat de spiesen voor het roosteren weer op kamertemperatuur komen. Bestrijk de spiesen met olie en rooster ze op de barbecue in 8-10 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig. Lekker met een romig kruidensausje, frieten en salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie450 kcal
- Eiwit55 g
- Koolhydraten5 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd6 g