Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spicy wortelsoep met Hollandse garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spicy wortelsoep met Hollandse garnalen
Stap 1
Schil de wortels met een dunschiller en snijd ze in kleine stukken. Verhit de olie in een (soep)pan en bak hierin de wortel en ui circa 5 minuten, tot ze licht kleuren. Voeg de knoflook, gember en agavesiroop toe en bak samen nog 3 minuten. Giet 400 ml water en de kokosmelk erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven. Breng aan de kook en laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Rooster intussen de kokosrasp in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Schep op een bord. Pureer de wortelsoep met een staafmixer.
Stap 3
Serveer de soep in diepe borden en roer naar smaak een swirl sriracha erdoor. Leg een flinke eetlepel Hollandse garnalen erin. Bestrooi met de kokos en garneer met de tuinkers.