Spicy gamba’s met zomerse rijstsalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Spicy gamba’s met zomerse rijstsalade
Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
Stap 2
Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de perziken overlangs doormidden en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in partjes. Snijd de munt in reepjes.
Stap 3
Rasp de schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de andere helft in vier parten. Meng voor de dressing de rasp en het sap van de citroen en de vadouvan kruiden door de mayonaise.
Stap 4
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de komkommer, dressing en 2/3 van de munt door de rijst en verdeel over een schaal.
Stap 5
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de knoflook fijn. Meng samen met de olijfolie door de garnalen. Verhit een droge koekenpan en roerbak de garnalen in circa 4 minuten gaar.
Stap 6
Verdeel samen met de perzik over de rijstsalade en garneer met de rest van de munt. Serveer met de citroenpartjes.