Spelt risotto met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Spelt risotto met paddenstoelen
Stap 1
Pel en snijd de ui en knoflook fijn. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd deze grof.
Stap 2
Maak de peulen schoon en snijd de oesterzwammen en shiitake in plakken. Meng de paddenstoelen bouillontabletten met 800 ml warm water en roer dit door.
Stap 3
Verhit een pan met 3 el olijfolie, bak de ui en knoflook glazig, voeg de spelt en de helft van de rozemarijn toe en roer dit gedurende 2 minuten door. Blus af met 1/3 deel van de bouillon en roer door. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken en voeg in delen de rest van de bouillon toe.
Stap 4
Roer de plantaardige roomkaas door de spelt risotto en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verhit intussen een pan met water en kook de peulen beetgaar. Giet af.
Stap 6
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de oesterzwammen en shiitake goudbruin. Voeg de peulen toe en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Verdeel de spelt risotto over de borden, schep hier de paddenstoelen over en garneer met de rest van de rozemarijn.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie403 kcal
- Eiwit16.8 g
- Koolhydraten57.2 g
- Vet10.5 gWaarvan verzadigd6.3 g
Trefwoorden
