Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Speculaasworstenbroodjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Speculaasworstenbroodjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stap 2
Rasp de schil van de sinaasappel en pers de helft van de vrucht uit.
Stap 3
Verwijder het vel van de worstjes en meng het gehakt met de venkelzaad, speculaaskruiden, sinaasappelrasp en 3 el sinaasappelsap.
Stap 4
Breng op smaak met peper en zout en kneed door elkaar.
Stap 5
Rol het bladerdeeg open en snijd over de lengte in twee rechthoeken.
Stap 6
Verdeel het gehaktmengsel in twee lange banen over de rechthoeken en vouw dubbel, druk de randjes aan met een vork.
Stap 7
Snijd van elke baan repen van 4 cm breed. Leg de miniworstenbroodjes os van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 8
Klop het ei los en kwast de bovenkant van de broodjes ermee in. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Stap 9
Bak de broodjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie292 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten13 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd8 g