Speculaastrifle
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaastrifle
Stap 1
Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers deze vervolgens uit. Pel de andere sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Doe dit ook met de partjes mandarijn en meng het fruit door elkaar.
Stap 2
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin en laat afkoelen. Verkruimel de speculaasjes grof en verdeel 1 eetlepel over de bodem van de glazen. Verdeel hierover de helft van het fruit.
Stap 3
Giet het sinaasappelsap met de sinaasappelrasp, een snufje kaneelpoeder en de melk in een kom en roer het puddingpoeder erdoor. Klop met een elektrische mixer in 1,5 minuut stevig.
Stap 4
Verdeel de helft van de pudding over de coupes en vervolg met een laag speculaas en fruit. Houd van beide nog wat apart voor de garnering. Vul de coupes verder aan met de pudding en zet minimaal 15 minuten in de koelkast om op te stijven.
Stap 5
Garneer met een toef slagroom, de overige speculaaskruimels en de rest van het fruit. Bestrooi met een snufje kaneel en versier met de amandelen en wat kruidnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 glazen
- - 4 coupes
Voedingswaarden
- Energie265 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten27 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd6 g