Speculaas herfstblaadjes met fondant
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaas herfstblaadjes met fondant
Stap 1
Snijd de boter in blokjes. Mix samen met de poedersuiker, bloem, kaneel, gember en een mespunt zout in een keukenmachine tot een kruimelig deeg.
Stap 2
Voeg het ei toe en meng kort tot een samenhangend deeg.
Stap 3
Kneed het deeg kort door en maak er een platte schijf van. Verpak in vershoudfolie en laat een uur rusten in de koelkast.
Stap 4
Verwarm de oven voor op 170°C. Neem het deeg uit de koelkast, bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte.
Stap 5
Steek met herfstblad vormpjes verschillende vormen uit het deeg. Druk de restjes van het deeg samen en rol opnieuw uit om nog meer koekjes te maken.
Stap 6
Leg de koekjes met 3 cm tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 10-12 minuten één bakplaat tegelijk goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen.
Stap 7
Verdeel het fondant in drie delen en kleur elk deel met de kleurstofstiften in rood, oranje en groen. Rol de fondant uit en steek er met dezelfde uitstekers ook blaadjes van.
Stap 8
Bestrijk de afgekoelde koekjes met een dun laagje gemberjam en leg de fondant erop. Versier met de decoratiestiften.
Aanvullende benodigdheden
- - vershoudfolie
- - deegroller
- - herfstblad vormpjes
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie188 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten30 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd4 g
Trefwoorden
