Speculaas-cheesecake met tuttifrutti
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaas-cheesecake met tuttifrutti
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine, ingevette springvorm Ø 24-26 cm.
Stap 2
Splits de eieren.
Stap 3
Doe de tuttifrutti over in een pan (geen aluminium!) en schenk het bier erbij.
Stap 4
Breng het fruit aan de kook en laat het 15-20 minuten zachtjes sudderen tot het fruit het bier heeft opgenomen.
Stap 5
Laat het afkoelen.
Stap 6
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 7
Smelt de boter.
Stap 8
Maal de speculaasjes in de keukenmachine fijn en meng de boter en de jam erdoor tot het een deeg wordt.
Stap 9
Verdeel het deeg in de taartvorm en druk het dun uit over de bodem en tegen de wand van de vorm.
Stap 10
Doe de kwark in een kom en roer de dooiers erdoor.
Stap 11
Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze daarna door de kwark.
Stap 12
Strijk het mengsel over de taartbodem uit.
Stap 13
Zet de vorm op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taart in dertig en vijfendertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Stap 15
Verwijder de rand van de vorm en zet de taart op een schaal.
Stap 16
Verdeel de tuttifrutti over de taart.
