Speculaas-cheesecake met sinaasappel
Ingrediënten
Bereidingswijze Speculaas-cheesecake met sinaasappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Maal de speculaas in de keukenmachine fijn.
Stap 3
Smelt de boter.
Stap 4
Voeg de gesmolten boter en twee derde van de jam toe en meng alles tot een samenhangend deeg.
Stap 5
Druk het speculaasdeeg in de springvorm over de hele bodem uit, maak ook een opstaande rand van 3-4 cm.
Stap 6
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een scherp mesje het zwarte merg eruit.
Stap 7
Klop in een kom de verse roomkaas of kwark met de slagroom, vanillemerg en suiker met de handmixer tot een glad mengsel.
Stap 8
Roer vervolgens de eieren er één voor één door.
Stap 9
Schenk dit mengsel in de taartvorm.
Stap 10
Boen de sinaasappel schoon.
Stap 11
Snijd de sinaasappel met schil in dunne plakken en halveer de plakken.
Stap 12
Bestrijk de plakken sinaasappel aan 1 kant dun met jam en leg ze met de jam naar boven in een cirkel op het kaasmengsel.
Stap 13
Schuif de vorm in het midden van de oven en bak de cheesecake in 45 minuten goudbruin en gaar.
Stap 14
Laat de taart eerst 10 minuten in de vorm afkoelen.
Stap 15
Verwijder dan de rand van de vorm en laat de taart verder afkoelen.
