Spectaculaire verjaardagstaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Spectaculaire verjaardagstaart
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C.
Stap 2
Vet de springvorm in.
Stap 3
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
Stap 4
Rasp de appel boven een kom en meng met citroensap.
Stap 5
Zeef de bloem en maizena met een snuf zout.
Stap 6
Klop in een kom acht eieren met drie kwart suiker in acht tot tien minuten tot een bleke schuimige massa.
Stap 7
Spatel het bloemmengsel er luchtig door tot het helemaal is opgenomen.
Stap 8
Spatel dan ook de geraspte appel erdoor.
Stap 9
Schenk het beslag in de springvorm en schuif deze een richel onder het midden in de oven.
Stap 10
Bak de taart in circa veertig minuten goudbruin en gaar.
Stap 11
De taart is gaar als de bovenkant veerkrachtig aanvoelt.
Stap 12
Laat de taart in de geopende oven twintig minuten afkoelen.
Stap 13
Verwijder de springvorm en laat de taart verder op een rooster afkoelen.
Stap 14
Maak als de taart in de oven staat de gele room voor de vulling en de botercrème: splits twee eieren en klop in een kom de eidooiers met de de rest van de kristalsuiker en de custardpoeder met de handmixer tot een bleke, romige crème.
Stap 15
Voeg al kloppend de melk toe.
Stap 16
Schenk het mengsel in een pan met dikke bodem en laat het geheel al roerend op bijna zacht vuur langzaam binden tot een vla.
Stap 17
Laat de gele room afkoelen.
Stap 18
Zorg dat de boter zacht is.
Stap 19
Klop in een kom de boter met de handmixer romig.
Stap 20
Voeg al kloppend geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot het mengsel glad, bleek en luchtig is.
Stap 21
Klop er als de botercrème te stijf is een lepel warm water door.
Stap 22
Halveer de druiven.
Stap 23
Snijd de taartbodem in twee gelijke lagen: kerf de taart in het midden rondom, leg een draad in de inkeping en trek de uiteinden van de draad kruislings door de taart.
Stap 24
Besprenkel de snijkanten van de taarthelften met creme de cassis.
Stap 25
Leg de onderste taarthelft op een platte schaal en bestrijk deze met viervruchtenjam, laat twee cm van de rand vrij.
Stap 26
Strijk de gele vla over de jam uit.
Stap 27
Verdeel de gehalveerde druiven over de vla.
Stap 28
Leg de andere taarthelft erop en druk iets aan.
Stap 29
Druk de rand van de taarthelften op elkaar, zorg dat er geen vulling uitloopt.
Stap 30
Bestrijk de bovenkant van de taart en de rand royaal met botercrème en geef de crème met een spatel een wolkachtig effect.
Stap 31
Zet de chocoladestokjes rondom.
Stap 32
Versier met bramen en blauwe bessen en bestrooi met wat poedersuiker.
