Spareribs met zoetzure ananassaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Spareribs met zoetzure ananassaus
Stap 1
Pel de ui en snijd grof. Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui. Pers er de knoflook boven.
Stap 2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd in stukken. Voeg toe met de gember en bak al omscheppend op middelhoog vuur.
Stap 3
Voeg de helft van de ananas toe met de bruine suiker, azijn en worcestersaus. Verwarm al roerend 10 minuten.
Stap 4
Snijd intussen de resterende ananas in kleine stukjes. Pureer met de staafmixer de warme saus en voeg de gesneden ananas toe.
Stap 5
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Stap 6
Snijd de spareribs los. Meng de spareribs in een kom met de helft van de ananassaus en laat tot gebruik marineren.
Stap 7
Verhit de barbecue. Gaar de spareribs 20 minuten op de koude zone van de barbecue (130°C).
Stap 8
Keer regelmatig en grill de laatste 10 minuten op de hete zone (175°C). Bestrijk de spareribs tijdens het garen regelmatig met marinade.
Stap 9
Serveer de resterende saus als dip bij het vlees.