Spareribs met krokante krieltjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Spareribs met krokante krieltjes
Stap 1
Verwarm de barbecue voor. Laat de kruidenboter op kamertemperatuur komen.
Stap 2
Snijd het loof van de venkel en bewaar. Schaaf de venkel in dunne plakken op de mandoline, of snijd zo dun mogelijk met een mes.
Stap 3
Rasp de schil van één citroen en pers de vrucht uit, snijd de andere citroen door de helft.
Stap 4
Rasp de Parmezaanse kaas op een grove rasp. Snijd de peterselie grof.
Stap 5
Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Spoel af onder koud water. Meng de aardappelen met de kruidenboter, Parmezaanse kaas, citroenrasp en -sap en de helft van de peterselie.
Stap 6
Pak de aardappelen in aluminiumfolie in en leg deze 25 minuten op de barbecue.
Stap 7
Leg wanneer de aardappelen nog 10 minuten moeten de spareribs en gehalveerde citroenen op de barbecue en grill 10 minuten. Haal de citroen na 3 minuten van de barbecue.
Stap 8
Meng de venkel met de spinazie en verdeel dit over de borden. Leg hier de spareribs, geroosterde citroen en krokante aardappelen bij.
Stap 9
Garneer met de rest van de peterselie en het loof van de venkel.