Spanakopita-pannenkoeken
Ingrediënten
Bereidingswijze Spanakopita-pannenkoeken
Stap 1
Roer de bloem, een snufje zout, de eieren en de helft van de melk glad. Voeg de overige melk toe en roer weer glad. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin goudbruine pannenkoeken van het beslag. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
Stap 2
Verhit de rest van de olijfolie op een hoge stand. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg de spinazie en knoflook toe en bak tot de spinazie net geslonken is. Knijp het meeste vocht eruit, schep in een kom en meng met de ricotta, feta, pijnboompitten, kappertjes, citroenrasp, -sap, peterselie en munt.
Stap 3
Vul de pannenkoeken met het ricottamengsel en vouw dicht. Serveer direct of leg in een ovenschaal en zet nog circa 15 minuten in de oven (op 190ºC).
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie645 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten51 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd14 g