Spaghetti met mosselen en tomaat
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met mosselen en tomaat
Stap 1
Breng een ruime pan water aan de kook met zout.
Stap 2
Hak de knoflook en tomaten fijn.
Stap 3
Verhit een grote hapjespan op hoog vuur, voeg de olijfolie en knoflook toe.
Stap 4
Bak de knoflook tien seconden, bak dan de rijpe tomaten drie minuten mee.
Stap 5
Maak op smaak met peper en zout.
Stap 6
Kook de spaghetti beetgaar in het water zoals aangegeven op de verpakking.
Stap 7
Voeg de schone mosselen toe aan de tomaat.
Stap 8
Laat met het deksel erop twee minuten goed heet worden, meng even door en blus dan af met de wijn.
Stap 9
Doe het deksel er direct weer op zodat de stoom in de pan blijft.
Stap 10
Stoom de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar.
Stap 11
Hak ondertussen de peterselie grof.
Stap 12
Giet de spaghetti af en voeg toe aan de mosselen.
Stap 13
Meng voorzichtig maar grondig door zodat de spaghetti de smaken op kan nemen.
Stap 14
Serveer direct in warme diepe borden, besprenkel met wat olijfolie en bestrooi met de peterselie.
Stap 15
Lekker met een knapperige foccacia.
