Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus
Stap 1
Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
Stap 2
Snijd de bleekselderij in kleine blokjes.
Stap 3
Kneed het gehakt met de kruiden goed door en vorm er kleine balletjes van.
Stap 4
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in drie tot vier minuten rondom bruin.
Stap 5
Verdeel de knoflook, ui en bleekselderij tussen de gehaktballetjes en bak nog twee tot drie minuten op zacht vuur.
Stap 6
Voeg de Italiaanse kruiden, tomatenblokjes met tomatensap en wat zout en peper toe.
Stap 7
Laat de gehaktballetjes in tomatensaus tien minuten zachtjes sudderen.
Stap 8
Kook de spaghetti in ruim kokend water met wat zout in ongeveer tien minuten beetgaar.
Stap 9
Voeg op het einde van de kooktijd een grote soeplepel pastakookvocht aan de tomatensaus toe en laat de saus twee tot drie minuten sudderen.
Stap 10
Giet de spaghetti af en verdeel de pasta over diepe warme borden.
Stap 11
Schep de gehaktballetjes met tomatensaus erop en strooi de kaas erover.