Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaghetti met champignonsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaghetti met champignonsaus
Stap 1
Hak de champignons in stukjes en snipper de ui. Verwarm wat olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de champignons, tomatenpuree en Italiaanse kruiden erdoor.
Stap 2
Bak de champignons al omscheppend bruin en laat ze in eigen vocht 10 minuten zachtjes sudderen tot het een saus wordt. Voeg zo nodig nog een scheut water toe. Breng de champignonsaus op smaak met zout en peper.
Stap 3
Kook intussen de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Laat de spaghetti in een vergiet uitlekken en verdeel de pasta in diepe borden. Schep de champignonsaus erop. Lekker met wat geroosterde hazelnoten en fijngehakte basilicum erover.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie440 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten63 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g