Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaghetti met aubergineragù en romige ricotta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaghetti met aubergineragù en romige ricotta
Stap 1
Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook, wortel, bleekselderij en fijngesneden basilicumstelen ca. 2 min.
Stap 2
Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog ca. 1 min.
Stap 3
Schenk de wijn en 200 ml water erbij. Roer door en breng aan de kook. Verwarm de saus ca. 15 min. zachtjes.
Stap 4
Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Klop in een kom met een garde de ricotta luchtig en romig.
Stap 5
Giet de spaghetti af. Meng de spaghetti door de aubergineragù en breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de spaghetti over 4 borden. Schep op elk bord een dot ricotta en bestrooi met de basilicumblaadjes en peper naar smaak.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie499 kcal
- Eiwit17 g
- Koolhydraten69 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd6 g