Spaghetti met gehaktsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met gehaktsaus
Stap 1
Verwarm driekwart van de olijfolie in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend 2 minuten. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schep de ui, knoflook en tijm erdoor en bak nog 2-3 minuten op matig hoog vuur tot de ui zacht wordt.
Stap 2
Snijd de courgette in slierten. Roer de tomatenblokjes met vocht erdoor en schenk de wijn erbij en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de gehaktsaus 10-15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
Stap 3
Kook intussen de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Bestrijk de courgetteslierten dun met olijfolie en bak in een hete grillpan tot ze zacht worden en bruine strepen krijgen.
Stap 4
Verkruimel de geitenkaas. Giet de spaghetti af en meng door de gehaktsaus. Verdeel over warme diepe borden. Leg de courgetteslierten erop en strooi er geitenkaas (en eventueel nog wat tijm) over. Lekker met een gemengde salade.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie750 kcal
- Eiwit35 g
- Koolhydraten77 g
- Vet30 gWaarvan verzadigd7 g