Spaghetti carbonara met groene asperges
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti carbonara met groene asperges
Stap 1
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Snijd een klein stukje van de achterkant van de asperges. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water met wat zout in 2 minuten beetgaar. Laat in een vergiet uitlekken.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de plakjes ontbijtspek knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet de spaghetti af en vang het kookvocht op.
Stap 3
Roer de carbonarasaus door het spekvet en schep ook de spaghetti erdoor. Verwarm de spaghetti al roerend in de saus. Voeg wanneer de saus te dik wordt een scheut kookvocht toe.
Stap 4
Snijd de tomaten in partjes en de ui in dunne ringen. Meng in een kom de tomaatpartjes met de ui en de slasaus tot een frisse salade. Serveer de spaghetti met de aspergetips en het knapperige spek erop.
Stap 5
Serveer de salade erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie775 kcal
- Eiwit22 g
- Koolhydraten67 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd17 g