Spaghetti Arrabiata
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti Arrabiata
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Stap 2
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook en rode peper in vier minuten tot ze zacht worden zonder te kleuren.
Stap 3
Halveer de tomaatjes.
Stap 4
Voeg driekwart van de tomaatjes met de oregano toe en bak drie minuten, roer regelmatig.
Stap 5
Doe dan de deksel op de pan en laat het tomatenmengsel in tien tot vijftien minuten zachtjes sudderen.
Stap 6
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in twaalf minuten beetgaar.
Stap 7
Pureer het tomatenmengsel met de staafmixer in de pan tot een gladde saus.
Stap 8
Laat de saus zo nodig nog vijf minuten inkoken tot de dikte goed is.
Stap 9
Verdeel de resterende tomaatjes met de snijkant naar boven over een bakblik.
Stap 10
Strooi er zout en versgemalen peper over en sprenkel er de rest van de olijfolie over.
Stap 11
Schuif het bakblik tien cm onder de hete grill en rooster de tomaatjes in zes minuten gaar.
Stap 12
Giet de spaghetti af en roer de pasta door de tomatensaus.
Stap 13
Warm alles nog heel even door en verdeel de pasta met saus over warme diepe borden.
Stap 14
Schep de gegrilde tomaatjes erop.
