Spaanse tortilla met gerookte kip
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse tortilla met gerookte kip
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in plakjes van 5 mm en kook ze 10 minuten.
Stap 2
Giet ze vervolgens af.
Stap 3
Snijd ondertussen de ui en paprika in blokjes, snijd de prei in ringen en hak de knoflook fijn.
Stap 4
Was de ringen goed af.
Stap 5
Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en voeg de helft van de olie toe.
Stap 6
Bak de groenten met de knoflook 3 minuten aan, bak vervolgens de aardappelschijfjes 2 minuten mee.
Stap 7
Breng op smaak met wat zout.
Stap 8
Klop de eieren in een grote kom los met wat peper, zout en de geraspte kaas.
Stap 9
Snijd de kipfilet in dunne reepjes.
Stap 10
Meng de aardappelen, groenten en kip door de eieren.
Stap 11
Maak de pan schoon met een stuk keukenpapier en voeg de resterende olie toe.
Stap 12
Bak het eimengsel circa 8 tot 10 minuten met een deksel op de pan tot de eieren gestold zijn.
Stap 13
Draai de tortilla om met behulp van het deksel en bak ook de andere kant goudbruin.
Stap 14
Meng de zonnebloemolie met de azijn en mosterd, breng deze dressing op smaak met peper en zout.
Stap 15
Snijd de Castello Blue in blokjes.
Stap 16
Meng de spinazie met de kaas, pijnboompitten en dressing tot een salade.
Stap 17
Snijd de tortilla in punten en serveer met de salade.
