Spaanse rijstschotel met chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse rijstschotel met chorizo
Stap 1
Snijd de uien in halve maantjes. Schil de winterpenen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de chorizo in blokjes.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui 5 minuten. Voeg de winterpeen en chorizo toe en bak 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en bak 5 minuten. Voeg 500 ml water en het kippenbouillontablet toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan circa 10-15 minuten zachtjes koken tot de rijst al het vocht heeft op genomen en gaar is. Voeg eventueel nog wat water toe als het te droog wordt. Neem van het vuur en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
Stap 3
Rasp intussen de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Snijd de peterselie fijn. Neem de deksel van de pan en breng de rijstschotel op smaak met peper, citroenrasp en 2 el sap en eventueel zout. Bestrooi met de peterselie en serveer.