Spaanse omelet met geroosterde puntpaprika
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse omelet met geroosterde puntpaprika
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de rode puntpaprika’s met 2 el olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper.
Stap 2
Rooster de paprika’s 15 minuten in de oven.
Stap 3
Snijd intussen de krulpeterselie fijn. Kluts de eieren los in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Verhit 2 el olijfolie in een pan.
Stap 5
Bak de aardappelschijfjes, chorizo en paprikapoeder 10 minuten. Schep regelmatig om.
Stap 6
Schenk het eimengsel over de aardappelschijfjes en chorizo. Wentel de pan zodat het ei goed verspreid wordt. Draai het vuur laag, leg de deksel op de pan en bak tot het ei is gestold.
Stap 7
Snijd de Spaanse omelet in kwarten. Verwijder de stelen van de geroosterde puntpaprika’s en snijd in repen.
Stap 8
Verdeel de Spaanse omelet en de puntpaprika’s over de borden. Schep er de aioli naast en garneer met de krulpeterselie.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie808 kcal
- Eiwit25.8 g
- Koolhydraten41.2 g
- Vet58.2 gWaarvan verzadigd12.2 g