Spaanse aardappeltortilla
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaanse aardappeltortilla
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Boen de aardappelen goed schoon onder stromend water, dep ze droog en snijd ze in plakjes.
Stap 2
Verwarm bijna alle olijfolie in een grote koekenpan en verdeel de uienringen en de plakjes aardappel erin. Bak ze al omscheppend in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze iets afkoelen.
Stap 3
Klop intussen in een kom de eieren los met paprikapoeder, wat zout en peper, peterselie en oregano. Schep het aardappelmengsel erdoor en doe alles over in de bakvorm.
Stap 4
Strijk de bovenkant glad en verdeel de plakken tomaat en geitenkaas erover. Druppel er nog een beetje olijfolie over.
Stap 5
Bak de tortilla in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 6
Laat de tortilla afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast.
Stap 7
Vlak voor vertrek: Snijd de tortilla in een aantal stukken. Verpak elk stuk strak in plasticfolie en neem mee in een lunchbox.
Aanvullende benodigdheden
- - vierkante bakvorm van 25 x 25
- - plasticfolie
Voedingswaarden
Trefwoorden
