Spaans visstoofpotje met chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaans visstoofpotje met chorizo
Stap 1
Snipper de ui en snijd de chorizo in blokjes. Snijd de paprika’s in repen en de tomaten in blokjes. Halveer de krielaardappelen.
Stap 2
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 minuten. Schep met een schuimspaan uit de pan. Bak de ui in het achtergebleven bakvet 2 minuten. Voeg de krielaardappelen en het paprikapoeder toe en bak 2 minuten. Voeg de witte wijn toe en laat 1 minuut koken. Voeg de tomaat, paprika, het bouillonblokje en 250 ml water toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 15 minuten koken.
Stap 3
Maak intussen de mosselen schoon. Voeg de gamba’s en mosselen toe en kook met de deksel op de pan 5 minuten tot de aardappelen gaar zijn en de mosselen open staan. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met fijngesneden peterselie en knapperig stokbrood.