Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spaans gevulde krieltjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spaans gevulde krieltjes
Stap 1
Kook de aardappelen met de schil met zout in circa 10 minuten bijna gaar. Giet af en laat afkoelen.
Stap 2
Snijd intussen de chorizo fijn. Snijd de tomaten fijn. Hak de peterselie fijn en meng de helft met de chorizo, tomaten en chilipeper vlokken.
Stap 3
Maak met een meloenboor of theelepel een holletje in elke aardappel en vul met het chorizomengsel. Bestrooi met de geraspte kaas.
Stap 4
Steek de barbecue aan en leg de aardappeltjes op het rooster en sluit af met de deksel.
Stap 5
Gril circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is. Leg op een schaal en garneer met de rest van de peterselie.
Stap 6
Lekker om te dippen in crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
- - meloenboor
Voedingswaarden
- Energie113 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten14 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd2 g