Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas
Stap 1
Zet de aardappelen op in ruim water met zout en breng aan de kook.
Stap 2
Voeg na 10 minuten koken de boerenkool en het ontbijtspek toe, kook in een afgesloten pan nog 5 minuten en giet dan af.
Stap 3
Neem het spek uit de pan en snijd dit in dunne reepjes.
Stap 4
Stamp de aardappelen met de spekreepjes en kool samen met de boter en warme melk en breng goed op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 6
Roer de eidooiers en 3/4 van de kaas erdoor.
Stap 7
Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en schep deze voorzichtig door de stamppot.
Stap 8
Schep de stamppot in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de soufflé in circa 20 minuten gaar en bruin.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 souffléschaaltjes
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten43 g
- Vet36 gWaarvan verzadigd20 g
