Snijbonenschotel met gemberdressing
Ingrediënten
Bereidingswijze Snijbonenschotel met gemberdressing
Stap 1
Spoel de linzen en laat uitlekken in een vergiet. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit.
Stap 2
Verhit boter in de hapjespan. Verwarm hierin de snijbonen met 1 el citroensap, het citroenrasp en 50 ml water met een beetje zout.
Stap 3
Stoof 10 minuten met het deksel op de pan. Schep om met de linzen en verwarm samen nog 5 minuten. Zet het vuur uit en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 4
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika's en snijd in blokjes. Verdeel de slamelange over een schaal. Schep er de linzen met de snijbonen op en meng met de paprika.
Stap 5
Verkruimel de geitenkaas over de linzensalade.
Stap 6
Meng het resterende citroensap met de gembersiroop en olie tot dressing en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 7
Besprenkel de salade met dressing en serveer lauwwarm.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie375 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten26 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g