Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Snelle harira
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Snelle harira
Stap 1
Snipper de ui. Rasp de gember. Pers de citroen. Hak de peterselie fijn.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de reepjes vlees rondom bruin. Verdeel de ui, gember en ras el hanout tussen het vlees en bak al omscheppend nog 2 minuten.
Stap 3
Strooi de bloem erover en voeg al roerend het tomatensap toe. Roer ook de kikkererwten met vocht, citroensap, peterselie en/of koriander, wat zout en peper erdoor. Breng de soep al roerend aan de kook en laat 15-20 minuten zachtjes doorkoken. Lekker met Marokkaans brood.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit24 g
- Koolhydraten23 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
