Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Snelle erwtensoep
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Snelle erwtensoep
Stap 1
Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en fruit de helft van de soepgroenten al omscheppend in 2 minuten zachtjes glazig. Roer de spliterwten erdoor en bak nog 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en roer de helft van de selderij erdoor.
Stap 2
Breng de erwtensoep al roerend aan de kook en laat 30 minuten zachtjes koken. Roer regelmatig goed door, hierdoor vallen de erwten uit elkaar en bindt de soep. Snijd de rookworst in plakjes.
Stap 3
Voeg de rest van de soepgroenten met de plakjes rookworst en de rest van de selderij toe en laat de soep nog 5 minuten zachtjes koken. Serveer met roggebrood en katenspek erbij.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten50 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd9 g