Smashed potatoes met parmezaan en knoflook-basilicummayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Smashed potatoes met parmezaan en knoflook-basilicummayonaise
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de aardappelen in 15 min. bijna gaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Smelt intussen de roomboter met de olie en meng het venkelzaad en wat zout erdoor. Snijd de bovenkant van de ongepelde bol knoflook, zodat de teentjes te zien zijn. Zet de bol op een stuk aluminiumfolie en pak in.
Stap 3
Verdeel de aardappelen over de met bakpapier beklede bakplaat en plet ze met behulp van de onderkant van een glas (of een pureestamper).
Stap 4
Verdeel het botermengsel over de aardappelen.
Stap 5
Rooster de aardappelen met de knoflook 40 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. de knoflook uit de oven. Bestrooi de aardappelen met de kaas en rooster nog 10 min.
Stap 6
Maak de knoflookmayonaise. Wip de teentjes knoflook uit de bol en pureer samen met de mayonaise en de basilicum tot een saus. Voeg eventueel wat water toe om het smeuïger te maken.
Stap 7
Serveer de smashed potatoes met de knoflook-basilicummayonaise.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie581 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten53 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd11 g