Slasoep met een gepocheerd eitje
Ingrediënten
Bereidingswijze Slasoep met een gepocheerd eitje
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de helft van de olijfolie met de helft van de knoflook en wentel het stokbrood erin. Verdeel over een bakplaat en rooster in de oven in circa 8 minuten goudbruin.
Stap 2
Verhit de rest van de olie op middelhoge stand en bak hierin de overige knoflook circa 1 minuut. Voeg de sla, aardappel en bouillon toe. Breng aan de kook en kook circa 10 minuten op een lage stand, tot de aardappel gaar is.
Stap 3
Pocheer intussen de eieren. Breng in een (steel)pan een laagje water met de azijn tegen de kook aan. Breek een voor een de eieren boven het water en pocheer ze circa 3 minuten.
Stap 4
Voeg de helft van de peterselie toe aan de soep en pureer glad met de staafmixer. Verwarm opnieuw en voeg de room toe.
Stap 5
Schep de soep in kommen, verdeel de eieren erover en bestrooi met de croutons en overige peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie435 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten23 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd11 g