Sla-stamppot met grillworst
Ingrediënten
Bereidingswijze Sla-stamppot met grillworst
Stap 1
Schil de aardappelen met een dunschiller en snijd ze in blokjes van twee cm.
Stap 2
Breng in een grote pan een laag van drie cm water met wat zout aan de kook.
Stap 3
Voeg de aardappelblokjes toe en kook ze in maximaal een kwartier gaar.
Stap 4
Snijd de grillworst schuin in plakken.
Stap 5
Bak de plakken worst in de grillpan tot ze mooie bruine strepen krijgen, keer ze halverwege om.
Stap 6
Was intussen de krop ijsbergsla en snijd de krop in vieren.
Stap 7
Snijd de delen sla in repen van twee cm breed.
Stap 8
Snijd de kaas in blokjes.
Stap 9
Leg de plakken grillworst op een bord en verdeel de snoeptomaatjes in de grillpan.
Stap 10
Bak ze maximaal drie minuten tot de velletjes openbarsten en schep ze ook op het bord.
Stap 11
Giet de aardappelen af en stamp ze met een stamper fijn.
Stap 12
Roer de gestampte aardappelen met de melk en de olijfolie tot een smeuïge puree.
Stap 13
Voeg hand voor hand de repen ijsbergsla toe en laat ze al omscheppend op zacht vuur wat slinken.
Stap 14
Warm de stamppot nog even goed door en schep de blokjes kaas erdoor.
Stap 15
Voeg naar smaak wat zout en peper toe.
Stap 16
Schep de stamppot in diepe borden en leg de plakken worst en de tomaatjes erop.
