Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sinterklaasblondies
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sinterklaasblondies
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de chocolade grof en smelt 200 g samen met de boter au bain-marie. Laat iets afkoelen.
Stap 2
Bekleed intussen het bakblik met bakpapier. Mix de suiker, het vanille-extract en eieren in een ruime kom.
Stap 3
Schenk al roerend het boter-chocolademengsel beetje bij beetje bij het eimengsel. Zeef het bakmeel en de speculaaskruiden erboven en spatel met een snufje zout erdoor. Meng ¾ van de kruidnoten erdoor.
Stap 4
Schep het beslag in het bakblik en verdeel de rest van de chocolade en kruidnoten erover. Druk een beetje in het beslag. Bak in 30-35 min. in het midden van de oven gaar.
Stap 5
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en snijd in 18 stukjes.
Aanvullende benodigdheden
- - vierkant bakblik
- - bakpapier
- - handmixer
Voedingswaarden
- Energie255 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten27 g
- Vet15 gWaarvan verzadigd9 g