Sinterklaas-ijstaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinterklaas-ijstaart
Stap 1
Laat het ijs bij kamertemperatuur in 20-30 minuten wat zachter worden. Bekleed intussen de binnenkant van de bolle kom strak met plasticfolie en vet het folie in met een beetje olie.
Stap 2
Doe twee derde van de kruidnoten in de plasticzak, maak deze dicht en verkruimel de kruidnoten door de deegroller er stevig overheen te rollen. Of verkruimel de kruidnoten in de keukenmachine.
Stap 3
Plak de verkruimelde kruidnootjes tegen de wand van de kom. Draai de kom heen en weer, zodat de wand en bodem helemaal bedekt zijn met kruidnoten.
Stap 4
Snijd twee derde van de sinterklaasschuimpjes in stukjes. Snijd ook de chocoladeletter in stukjes.
Stap 5
Doe het ijs in een kom en schep de stukjes schuim en chocolade erdoor, zorg dat alles goed gemengd is. Schep het ijs in de met plastic beklede kom en strijk de bovenkant glad. Zet de kom in de vriezer en laat het ijs in 2-3 uur weer stevig worden.
Stap 6
Neem de kom uit de vriezer. Leg een platte schaal op de kom en keer ze samen. Trek de kom omhoog en verwijder het folie voorzichtig. Garneer de ijstaart rondom met toefen slagroom, sinterklaasschuimpjes en kruidnoten.
Aanvullende benodigdheden
- - bolle kom (inhoud 1 1/4 liter)
- - plasticfolie
- - plastic zak
- - deegroller of keukenmachine
Voedingswaarden
- Energie420 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten67 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd8 g