Sinterkaasfondue met hartige kruidnoten
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinterkaasfondue met hartige kruidnoten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol van het gekruide deeg balletjes ter grootte van een kruidnoot en leg ze op een bakplaat. Draai van het pittendeeg langwerpige stafjes en leg ze op de tweede bakplaat. Bestrijk met water en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
Stap 2
Verwarm de bouillon met het druivensap in een pan met dikke bodem, tot het bijna kookt. Zet de warmtebron laag en voeg de kazen in delen al roerend toe tot ze gesmolten zijn. Roer de maizena los met 2 eetlepels water of melk en klop dit erdoor. Laat de kaasfondue op een lage stand nog een paar minuten al roerend pruttelen. Breng naar smaak verder op smaak met peper, nootmuskaat, honing of mosterd. hartige kruidnoten en stafjes eromheen.
Stap 3
Serveer de kaasfondue in de fonduepan boven een theelichtje met alle groenten, hartige kruidnoten en stafjes eromheen.
Aanvullende benodigdheden
- - 2 bakplaten met bakpapier
- - fonduepan
Voedingswaarden
- Energie850 kcal
- Eiwit39 g
- Koolhydraten70 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd26 g