Sinaasappelcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappelcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 160ºC. Bestuif de cakevorm met bloem. Klop de boter met de suiker, vanillesuiker en 2 eetlepels sinaasappelrasp met een elektrische mixer in enkele minuten tot een luchtige crème.
Stap 2
Voeg een voor een de eieren toe en klop minimaal 5 minuten door. Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor. Houd 4 eetlepels sinaasappelsap apart en klop de rest van het sap met het citroensap en de baking soda door het beslag.
Stap 3
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar. Laat de cake op een rooster afkoelen en stort daarna op een schaal. Bedruppel de cake naar wens met de likeur als de cake nog warm is.
Stap 4
Klop de poedersuiker met de rest van het sinaasappelsap en 1 theelepel sinaasappelrasp tot een dik glazuur. Giet over de afgekoelde cake en laat in 1 uur helemaal drogen.
Aanvullende benodigdheden
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten72 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd7 g