Sinaasappel-speculaastrifle
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-speculaastrifle
Stap 1
Schil 4 sinaasappelen boven een kom. Snijd zoveel mogelijk van het witte deel mee. Bewaar de schillen om gekonfijte schillen mee te maken (zie pagina 30). Snijd de sinaasappelen met een scherp mes in dunne ronde plakken.
Stap 2
Klop voor de sinaasappelroom 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger en 2 el suiker. Rasp de schil van de laatste sinaasappel fijn, halveer en pers het sap uit. Roer de rasp, 2 el sinaasappelsap en 250 ml vanillevla door de room.
Stap 3
Klop voor de chocoladeroom 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger, 2 el suiker en 4 el cacao. Schep 250 ml chocoladevla door het mengsel. Klop de laatste 250 ml slagroom stijf met een zakje slagroomversteviger en 2 el suiker.
Stap 4
Verkruimel de speculaasjes grof en snijd de cake in plakken. Bewaar 3 el speculaaskruimels voor de trifletopping.
Stap 5
Begin nu met het opbouwen van de trifle in de schaal. Strooi de helft van de kruimels in de bodem van de schaal. Schep de helft van de vanille-sinaasappelroom op de kruimels. Bewaar 6 plakjes sinaasappel voor de bovenkant van de trifle. Zet sinaasappelplakjes rechtop tegen de binnenkant van de schaal. Zet ze eventueel vast met een plakje cake. Vul de ruimte op met plakjes cake en besprenkel deze met het sinaasappelsap.
Stap 6
Schep op de cake een laag chocoladeroom en daarop de rest van de vanille-sinaasappelroom. Strooi de rest van de speculaaskruimels over de roomlaag, en verdeel de overgebleven plakjes sinaasappel over de kruimels. Schep de slagroom hier bovenop en decoreer met gekonfijte schilletjes (zie pagina 30) en de achtergehouden kruimels.
Aanvullende benodigdheden
- - glazen kom
- - glazen (trifle)schaal
Voedingswaarden
- Energie336 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten38 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd11 g