Sinaasappel-rolcake
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-rolcake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de eieren met 150 gram suiker, de citroenrasp en een snufje zout in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop 3-4 minuten tot het mengsel luchtig, romig en lauwwarm is. Neem de kom van de pan en klop of mix nog 1 minuut.
Stap 2
Zeef de bloem boven het luchtige eimengsel en spatel voorzichtig erdoor. Strijk dit beslag uit op de bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven 13-15 minuten, tot het beslag gaar is (de plak moet terugveren als je hem indrukt).
Stap 3
Klop intussen voor de vulling de slagroom met de suiker, vanille-aroma en sinaasappelrasp stijf. Leg een vel bakpapier op het werkvlak en bestrooi met suiker. Stort de deegplak erop en verwijder het meegebakken bakpapier. Rol de deeglap met het onderste bakpapier strak op en laat afkoelen.
Stap 4
Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Rol de afgekoelde deegrol voorzichtig af. Bestrijk met driekwart van de marmelade en verdeel de roomvulling erover. Rol weer voorzichtig op. Bestrijk de rol met de rest van de (licht verwarmde) marmelade en bestrooi met de amandelen.