Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Sinaasappel konfijten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Sinaasappel konfijten
Stap 1
Was 3-4 sinaasappelen en dep ze goed droog. Schil ze en verwijder daarbij zoveel mogelijk wit. Snijd de schillen in reepjes van ½ cm dik en ca. 5 cm lang en blancheer ze ca. 2 minuten in kokend water. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Doe 500 g kristalsuiker met 500 ml water in een pan. Verwarm op een lage stand tot alle suiker is opgelost. Voeg de schilletjes toe en kook gedurende ca. 1 uur op een lage stand, tot een dikke siroop ontstaat. Zeef de schilletjes en laat uitlekken.
Stap 3
Trek de schilletjes uit elkaar en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze goed uitharden.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - zeef
Voedingswaarden
- Energie112 kcal
- Koolhydraten27 g