Sinaasappel-karamelpudding met kruidkoekcrumble
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-karamelpudding met kruidkoekcrumble
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Schil 1 sinaasappel dik en verdeel deze in partjes voor de garnering. Rasp van 1 sinaasappel 1 theelepel van de schil en pers met de overige sinaasappel uit.
Stap 2
Smelt 100 gram suiker met 2 eetlepels water in een steelpan op een lage stand. Roer niet. Verhit de suikerstroop 3-4 minuten tot een goudbruine karamel. Schenk de hete karamel voorzichtig in de ingevette puddingvormpjes en draai deze rond, zodat de karamel over de bodem vloeit.
Stap 3
Klop de eieren met de rest van de suiker met een mixer schuimig en romig. Klop de sinaasappelrasp, sap en de melk erdoor. Schenk dit mengsel op de karamel in de vormpjes.
Stap 4
Zet de vormpjes in de braadslede en vul deze met kokend water tot halverwege de vormpjes. Zet de braadslede met de puddinkjes op het rooster in het midden van de oven en laat ze zo au bainmarie in circa 30 minuten stevig worden. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Laat de puddinkjes afkoelen en zet ze 4 uur (of een dag van tevoren) in de koelkast.
Stap 5
Smelt voor de crumble de boter en bak hierin de koekkruimels. Schep de basterdsuiker erdoor. Snijd de rand van de puddinkjes rondom los met een glad mes. Dompel de onderkant van de vormpjes enkele tellen in heet water. Leg een bordje erop en keer om. Garneer de puddinkjes met de partjes sinaasappel en kruidkoekcrumble.