Sinaasappel-citroencake
Ingrediënten
Bereidingswijze Sinaasappel-citroencake
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ᵒC graden en vet de springvorm in met boter.
Stap 2
Boen de sinaasappels en citroenen schoon met water en snijd 2 citroenen en 1 sinaasappel in dunne schijven. Verwijder eventuele pitjes.
Stap 3
Zet een brede pan met 100 ml water en 75 gr suiker op middelhoog vuur, breng aan de kook en leg zodra de suiker gesmolten is de sinaasappel- en citroenplakken erin.
Stap 4
Laat het geheel zo’n 30 minuten op laag vuur pruttelen waarbij je de plakjes regelmatig omdraait.
Stap 5
Haal ze uit het water en leg de citroen- en sinaasappelplakken om en om, trapsgewijs in de springvorm totdat de gehele bodem van de springvorm is bedekt.
Stap 6
Snijd de roomboter in stukjes en klop samen met de vanille-aroma en de overige suiker tot een luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe tot ze volledig zijn opgenomen.
Stap 7
Rasp de rest van de citroen en sinaasappel en pers de vruchten uit. Schep nu de yoghurt en het rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel erbij.
Stap 8
Meng tot een glad geheel en voeg als laatste 1 el citroen- en sinaasappelsap erbij. Roer goed.
Stap 9
Meng in een andere kom de bloem, baksoda en een snuf zout in een kom en voeg toe aan het eimengsel. Roer nogmaals.
Stap 10
Giet het beslag boven op de citrusschijven in de springvorm en bak voor 45 minuten in het midden van de oven of tot een satéprikker er droog uitkomt.
Stap 11
Laat de cake 15 minuten in de springvorm afkoelen. Draai de cake om en serveer op tafel.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm (Ø 23 cm)
Voedingswaarden
- Energie652 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten57 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
![Smakelijk eten!](https://d3r3h30p75xj6a.cloudfront.net/static-images/deka/web/smakelijk-eten-dark-s.png)